MENU
Ga naar de inhoud

Utrechtsebaan: PCO.infra installeert Philips Iridium2 LED

PCO.infra installeerde in opdracht van de gemeente Den Haag aan de Utrechtsebaan de nieuwste state-of-the-art LED-oplossing van Philips: Iridium2. De verouderde ‘oranje’ soxverlichting in de 98 buitenmasten en 244 onderdoorgang-punten is vervangen voor het witte licht van de nieuwste vinding van Philips. Een omvangrijke operatie, maar om allerlei redenen is de installatie van deze LED-oplossing zeer de moeite waard: onderhoudsvrij, veilig, significante afname vervangskosten, installatiegemak, hoge lichtopbrengst, energiezuinig en Iridium2 biedt door de modulaire opbouw een enorme toepassingsflexibiliteit.

PCO.infra directeur Paul Commandeur: “De Utrechtsebaan is een van de drukste wegen van Nederland. Afsluiting is problematisch, verkeersonveilig en moest tot een minimum worden beperkt. Wij realiseerden een razendsnelle doorlooptijd: de 35 jaar oude lichtmasten hebben we niet behoeven te vervangen, ook de bekabeling niet en de dim-module is vooralsnog niet aangesloten. Het totale traject is bijna 5 kilometer lang. PCO.infra is er trots op een bijdrage te hebben geleverd aan deze duurzame en energiebesparende oplossing. Ook de veilige doorstroming van het verkeer is gemaximaliseerd.”

Grote Kerk in Haagse binnenstad in duurzaam licht
Steeds meer bijzondere objecten en gebouwen in de Haagse binnenstad worden op unieke wijze aangelicht. Eind 2009 stelde het college van B&W van Den Haag de lichtvisie voor de pleinenroute in de binnenstad vast. Het plan moet een voor Nederland uniek lichtensemble laten ontstaan: een verlicht lint van pleinen, lopend vanaf het Plein, via Binnenhof, Buitenhof, Dagelijkse Groenmarkt naar de Grote Kerk. PCO.infra levert een belangrijke bijdrage aan de buitenverlichting. Paul Commandeur van PCO.infra: “Wij hebben het ontwerp voor de verlichting, bekabeling en ondergrondse schakelkasten van de buitenruimte gemaakt. In het verlengde van de ontwerpfase is dit ontwerp door ons geïnstalleerd en ingeregeld, waardoor de openbare ruimte met de nieuwe energiezuinigere armaturen wordt aangelicht en door integratie van armaturen met aanwezige trammasten verder obstakelvrij is geworden. Ook leverden en plaatsten wij onder andere de armaturen en regelden het verlichtingsprogramma.”


Bewoners Belgisch Park blij met fraaie Haagse Palen
“Wij bewoners zitten vaak te vitten op de gemeente, maar er zijn ook gelegenheden om een pluim uit te delen”, schrijven bewoners Jos Kieboom, Paul Crefcoeur en Jan van Pesch uit de Haagse wijk Belgisch Park in hun fraaie wijkblad ‘Scheveningen Bad Gazet’ dat uitkomt in de wijken Belgisch Park, Westbroekpark, Scheveningen-Noord, Renbaankwartier, Duttendel en Wittebrug. “Het plaatsen van Haagse Palen in het Belgisch Park is daar een goed voorbeeld van”, aldus de tevreden bewoners.

“Het was een initiatief van bewoners, maar alleen door de open en enthousiaste medewerking van gemeente en aannemer kon dit project zo mooi uitgevoerd worden.” De heren Krijn de Graaf (hoofd van de afdeling Openbare Verlichting van Dienst Stadsbeheer) en Paul Commandeur (directeur van het uitvoerende bedrijf PCO.Infra) kwamen naar het Belgische Plein om het resultaat bij avond te bewonderen. “Namens de wijkvereniging werden zij met een paar flessen ‘Chateau Belgisch Park’ bedankt voor de fantastische samenwerking.”

Eigen beheer PCO.Infra
De drie bewoners: “De heer De Graaf stond vanaf het prille begin volledig achter onze plannen en bewoog hemel en aarde om de juiste palen te laten maken en die prachtige vierkante kappen te laten fabriceren. En de heer Commandeur was zo enthousiast over onze suggestie om rondom het plein dubbele lantaarnkappen te plaatsen, dat zijn bedrijf er het ontwerp voor maakte en de kronen in eigen beheer samenstelde. Deze vijf lantaarnpalen zijn dus uniek! Vanaf deze plaats willen wij beide heren nogmaals bedanken en feliciteren: u kunt trots zijn op het resultaat. En we weten zeker dat de buurtbewoners er net zo over denken.” Meer lezen:link


Vuurtoren Noordwijk
Met behulp van figuren kan er op diverse objecten een heel ander avondbeeld ontstaan zoals hier te zien is op de vuurtoren in Noordwijk aan Zee.


Centraal Station en Ministerie van VROM Den Haag

Aanpassing cameratoezichtsysteem nabij het Centraal Station en Ministerie van VROM in Den Haag.


Verlichting voor sfeer en veiligheid
Verantwoord geregeld

Een van de overdag minst opvallende zaken in de buitenruimte zijn vrijwel alle voorzieningen voor de verlichting, zowel boven- als ondergronds. Verlichting in de openbare ruimte is een gemeentelijke verantwoordelijkheid. Een goed leefklimaat, goede sfeer en voldoende veiligheid zijn de aspecten waarop deze verantwoordelijkheid wordt ingevuld.

PCO.infra denkt graag met u mee om wijk, gemeente, stad, terrein of locatie ´s avonds dat lichtbeeld te geven waarbij u op de eerste plaats die sociale veiligheid en verkeersveiligheid conform de vigerende normen heeft geborgd. Indien u dit wenst, verzorgen wij het complete ontwerp inclusief aanleg en beheer.


MENU
Terug naar de inhoud